Årsmöte 3 mars 2020

Tisdagen den 3 mars hölls föreningens årsmöte, och ordförande Erik Karlsson hälsade alla välkomna och berättade om kommande aktiviteter. Engelbrektspriset delades sedan  ut till Kumla-Sannaheds Hembygdsförening, med motivering: för byggnad av miljöer och bevarandet av saker från hembygden, på museet. Ordförande Jan Klingberg mottog priset i form av en penninggåva, samt diplom och blommor. Han visade ett bildspel från museet och berättade hur deltagarna i hembygdsföreningen har arbetat för att återskapa och nyskapa olika miljöer till museet, som invigdes 2012. Verksamheten är främst öppen sommartid, men även andra tider för bokade grupper.

Vi hade därefter sedvanliga årsmötesförhandlingar med Staffan Andersson som ordförande. Erik Karlsson omvaldes som ordförande för ett år, till styrelsemedlemmar på två år omvaldes Lena Cedermark, Monica Lundin samt Birgitta Carlsson. Kurt Nilsson omvaldes som suppleant på ett år. Revisorerna Olle Larsson och Göte Persson avgick efter många år som revisorer, och avtackas vid ett senare tillfälle eftersom Olle Larsson ej var närvarande. Som nya revisorer valdes Evert Blom och Dick Persson på ett år.

Kvällen avslutades med kaffe och mycket god smörgåstårta, samt dragning i lotteriet. Det blev även utlottning av böcker till de medlemmar som flitigast har deltagit i våra träffar under året. 

Lena Cedermark

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *