Månadsmöte 4 februari 2020

Tag med ett eget fynd i Din samling så pratar vi om det.

På detta möte hade vi ett annat upplägg än vi brukar ha. Vi hade ingen föredragshållare, utan kvällens tema var att vi medlemmar skulle ta med ett eget fynd och berätta för de andra. Vi visste inte i förväg vad som komma skulle – men vi fyllde tre bord med föremål! Och vilka berättelser som kom fram denna kväll! Kurt inledde med att visa bilder och tennföremål som tillverkats av en dansk designer – Just Andersen, okänd för många av oss. Och därefter – allt ifrån Eriks kaffereklamsaker, Gunillas första dockor, Ulfs alla skedar, Karl-Eriks berättelse om exotiska föremål från några av de 80 länder han samlar på, Birgittas vackra kvinnoansikten, med mera, med mera…. Och några föremål som var lite svårare att lista ut vad det var, Evert och Berit hade med dessa. Och Staffan berättade för oss varför det fanns ett mjölkmått på en kvarts liter. Det framställdes under första världskrigets ransonering av praktiska skäl, eftersom tilldelningen var två och en halv dl mjölk per dag. Kvällen överträffade våra förväntningar och vi blev återigen påminda om vilken kunskap som många samlare besitter! Gott kaffe med hembakt bröd avslutade kvällen. 

Lena Cedermark

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *