Kvällsutflykt den 14 maj 2019

Kvällsutflykt till Stora Mellösa hembygdsmuseum. 

Samlarföreningen Engelbrekts kvällsutflykt gick i år till hembygdsgården i Mörby. 1984 kunde Stora Mellösa hembygdsförening köpa bondgården, renovera den, och nedpackade samlingar kunde flyttas dit. På övre våningen i bostadshuset kunde vi se inventarier från Olle Sundhs lanthandel i Åsby och bl.a. medicinsk utrustning, dockor, uniformer och unika tryckstockar för att trycka mönster. Nere finns bl.a. en modell av Göksholm och Engelbrektsholmen och ett inrett kök från förr.  Efter kaffepaus, i den fint renoverade ladugården, såg vi fiske- och Hjälmarutställningen med bl.a. historia om båtarna som trafikerat Hjälmaren. Med mera kunskap återvände vi så hem i egna bilar.

Erik Karlsson 

Bilder: Gunilla Hedberg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *