Årsmöte 5 mars 2019

Årsmöte 5 mars 2019

 

Tisdagen den 5 mars hölls föreningens årsmöte, och ordförande Erik Karlsson hälsade alla välkomna samt berättade om kommande aktiviteter. I samband med årsmötet delades Engelbrektspriset ut till Staffan Andersson, mångårig medlem i föreningen. Han uppvaktades också med diplom och blommor.

Engelbrektspriset delas ut till “en person eller institution, som på ett berömvärt sätt forskat kring och spridit kunskap inom samlarområdet”. Det stämmer mycket bra in på Staffan, som under årens lopp ett flertal gånger har delat med sig av sin kunskap och erfarenhet om skiftande ämnen. Han är också den som har initierat priset, nu fick han själv mottaga det! Engelbrektspriset har delats ut nästan varje år sedan 1991. Staffan berättade om sitt mångsidiga samlande, som började med frimärken vid sju års ålder och fortsatte sedan med växter, fjärilar, flaskor, med mera – och på senare år även allmogeföremål, speciellt området mått och vikt. I hans butik Frimärkstjänst finns också resultatet av många års samlande av frimärken, mynt, brev och vykort. Hans samlingar är omfattande, och senast fick vi ta del av hans samlingar på vårt månadsmöte i februari i år. Då var temat ”Äldre redskap för tillverkning och vård av textil”.  

Vi hade därefter sedvanliga årsmötesförhandlingar med Staffan Andersson som ordförande. Erik Karlsson omvaldes som ordförande för ett år, till styrelsemedlemmar för två år omvaldes Gunilla Hedberg och Karl-Erik Johansson. Nyval till styrelsen som nu utökas, blev Kaj Bjurström på två år, samt Kurt Nilsson som suppleant, ett år. 

Kvällen avslutades med kaffe och mycket god smörgåstårta, samt utlottning av böcker till de medlemmar som flitigast har deltagit i våra träffar under året. Och vinsterna i vårt vanliga lotteri, bestod denna kväll även av diverse skänkta äldre föremål, tidningar och böcker som medlemmarna hade tagit med. Det var mycket uppskattat!

 

Lena Cedermark

 

PS. Bilder kan ej läggas in för närvarande – det görs senare

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *