Samlardagen på Stadsbiblioteket i Örebro 26 jan. 2019

Samlardagen på Stadsbiblioteket. Samverkan med andra föreningar

Tillsammans med Filatelisterna, Bokbindarna och föreningen Gamla Örebro deltog  Samlarföreningen Engelbrekt i en samlardag på Örebro stadsbibliotek, en aktivitet som anordnas nästan varje år. Vi brukar informera om vår verksamhet och visa exempel på vad man kan samla på. Denna gång visade Kurt Nilsson gamla telefoner, Staffan Andersson hade en monter med redskap för textilframställning och Erik Karlsson hade med delar av sin stora kaffesamling – denna gång endast saker med anknytning till Luxuskaffe. Och i ytterligare en monter visade Birgitta Karlsson äldre redskap och föremål som hade med mat och matframställning i äldre tider att göra. Alla utställda föremålen väckte intresse hos många besökare – men telefonerna var nog det som framkallade mest nostalgiska känslor och minnen!

 

Lena Cedermark

 

PS. Bilder kan ej läggas in för närvarande – det görs senare

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *