Månadsmöte 2 okt. 2018

”Sagan om den ryska tavlan”. Vår medlem Olle Larsson berättar.

Den här kvällen, vårt första möte för hösten i Rostahemmet, var det vår medlem Olle Larsson som berättade “Sagan om den ryska tavlan”. Vi fick först veta att Olle har varit intresserad av konst i alla år, och även inhandlat en del konst. Han målade också själv lite grann i ungdomen. Berättelsen om “den ryska tavlan” tog sin början för ett antal år sedan då den inhandlades i Stockholm. Så berättade Olle om diverse turer med värdering på Bukowskis, kontakt med Knutsson i Uppsala och tavlan som gick sönder vid förvaringen i Stockholm. Tavlan var nämligen målad på glas – men en skicklig konservator tog hand om tavlan och restaurerade den. I samband med detta upptäcktes ytterligare en tavla som föreställde en kvinna – bakom den första tavlan med hästar. Ungefär där slutade Olle sin berättelse, och om tavlans vidare öden får vi kanske veta mer om senare. Olle är en utmärkt berättare som det är intressant att lyssna på! Han tackades med en ostkorg.

Vår ordförande Erik Karlsson hade även information om föreningens kommande verksamhet och utdelade också Samlarförbundet Nordstjärnans förtjänsttecken till tre medlemmar – styrelsemedlemmarna Gunilla Hedberg och Monica Lundin samt Birgitta Karlsson som på olika sätt har arbetat för föreningen i många år.

En intressant och trivsam afton!

 

Lena Cedermark

 

PS. Bilder kan ej läggas in för närvarande – det görs senare

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *