Kvällsutflykt till Åsta, Lillkyrka 1 sept. 2016

Kvällsutflykt till Åsta antikhandel, Åsta gårdsmuseum och Stinas gårdscafé.

Som vanligt samlades vi vid Svampen för att åka med egna bilar. Vi var 30 deltagare på denna kvällsutflykt. Först besökte vi Åsta antikhandel lite bortom Lillkyrka. Ägare är Åke Priman som tidigare hade antikaffär tillsammans med broder på Fredsgatan i Örebro. Även om det mest är dyrbara saker så handlades det och affärsinnehavaren blev nöjd. Sedan fikade vi på Stinas gårdscafé lite längre bort och alla njöt av god smörgås och kaka. Gårdscafét är bara sommaröppet men öppnades för oss denna kväll. Sedan åkte vi en liten bit till Åsta gårdsmuseum som var mycket intressant och uppskattat. Ägaren berättade att man sparat det som funnits flera generationer tillbaka och där fanns allt som hör till en gammal gård. Maskiner i uthusen och verktyg och hushållssaker inomhus. Det blev lite mörkt på slutet men alla tyckte det var mycket intressant.

Erik Karlsson

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *