Resa till Ransäter 13 aug. 2016

Bussresa till Antikmarknaden i Ransäter 

35 deltagare möttes vid Svampen för vår traditionella resa till Ransätersmässan. Många år har vi rest med Pålssons buss till denna mässa som är på hembygdsgården i Ransäter. Konstigt nog verkar vi vara enda bussen där. Speciellt med denna mässa är också att många norrmän besöker den. Vi har några medlemmar som säljer där och de berättar att det är full handel redan på torsdag e.m. när många kommer och packar upp. Fredag e.m. är det öppet för allmänheten men då med högre inträdesavgift. Vi åker lördag, då kanske mycket sålts, men man kan också se denna resa som en utflykt till en fin plats. En gång besökte vi också kaffemuseet där. Bilutställning med veteranbilar är det varje år och flera matställen finns. Några äter traditionellt nävgröt med fläsk. Vädret var som de flesta gånger vackert och nöjda återvände vi till Örebro. Även denna gång var det medlemmar som tagit med sig vänner.

/Erik Karlsson

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *