Förbundsårsmöte maj 2013

Engelbrekt hade i år äran att få hålla i Samlarförbundet Nordstjärnans förbundsårsmöte. Samtidigt som vi själva firar 50 år som förening. Vi kunde välkomna 33 deltagare plus ordförandens två förtjusande döttrar. Tyvärr var det få deltagare från vår egen förening. Endast två, förutom vi fyra i styrelsen som skötte markservicen. Gunilla, Erik och undertecknad kunde på fredagskvällen välkomna de flesta av deltagarna, som installerades på Behrn Hotell.

 

På lördag förmiddag hade var och en tillgång till egentid i Örebro centrum. Klockan 12 serverades lunch, bestående av ”Nattstekt högrev med rödvinssås och mandelpotatispuré”. Mycket läckert. Klockan 13 bussades vi iväg med destination Karlskoga. Där skulle vi besöka Björkborns herrgård och Alfred Nobel´s laboratorium.

 

Guidningen började i hörsalen på andra våningen. Där vid ett skrivbord satt en vaxdocka som föreställde Alfred Nobel. Vår guide började att berätta om hans liv. Rätt som det var så reste sig ”vaxdockan” upp och sa att det var lika bra att han själv berättade om detta. Ni kan tro att det framkallade en del uppståndelse och skrik. En bättre guide än Alfred Nobel själv kan man ju inte ha – även om han egentligen var död. Vi fick höra fantastiska saker om hans liv och hans gärningar och vilket stort imperium han egentligen hade. Hans rikedomar var enorma och hans testamente, framförallt Nobelpriset, ifrågasattes hårt av hans släktingar. Ja det var en mycket engagerande föreställning och alla var mycket nöjda efteråt.

 

Därefter tog vi bussen tillbaka till hotellet och den väntande banketten. Alla var glada och förväntansfulla inför middagen. Menyn bestod av tre rätter. Till förrätt serverades löjrom med västerbottentartlett, rödlök och smetana. Huvudrätten var smörstekt fjällröding med dillslungad färskpotatis och chablis sås. Desserten bestod av brulépudding med sorbet. Till maten serverades ett utmärkt vitt vin. Till desserten blev vi underhållna av spelmanstrion ”Fiolej”, Lisa, Johanna och Ben. De spelade medryckande folkmusik på fiol och gitarr och jag tror inte några fötter kunde vara stilla.  Det blev mycket uppskattat. Sen blev det tal och överräckande av presenter till vår ordförande Erik Karlsson. Ja lördagen blev en händelserik och välsmakande dag.

 

Söndagen bjöd på strålande sol, men tyvärr en mycket stark och kylig vind. Vår utflykt gick till Kvarntorp och ”Konst på hög”. Utsikten var enastående, men den pinande vinden satt stopp för all njutning. Vår guide var mycket kunnig och entusiastisk. Men han motarbetades hela tiden av den pinande vinden. Det var bara när vi stod i skydd av kaffestugan som man orkade lyssna med välbehag. Ja som plåster på våra vindpinade kroppar serverades vi en god lunch bestående av fylld kycklingbröstfilé med salvia och lufttorkad skinka serverad med risotto med portabellosvamp och örtsås. Efter alla dessa roligheter och välsmakande måltider vidtog sedan ett årsmöte, med bland annat utdelande av förtjänsttecken.

 

Mötesförhandlingarna förflöt utan mankemang. Förtjänsttecknen utdelades, bl.a fick Gunilla Hedberg och Kjell Fallberg varsitt och Erik Karlsson fick ett i guld. Slutligen hälsades vi också välkomna av Curt Karlsson till Säffle på nästa års förbundsårsmöte den 9 – 11 maj. Hela helgen och mötet avslutades med kaffe och smaskiga bakverk. Alla verkade nöjda med vårt arrangemang och vi fick många värmande kramar av deltagarna. Detta värmde våra hjärtan. Jag tycker att vi verkligen får sända en speciell kram till Gunilla för hennes helhjärtade och proffsiga engagemang i detta möte. Utan henne hade det nog inte gått i lås så bra som det gjorde. Hon fixade allt!
Glöm nu inte Vretstorpsmässan den 9 maj. Vi hoppas på vackert väder och stor uppslutning av våra medlemmar och även andra förstås!
Vid datorn: Lena Barkman

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *