Årsmöte 5 februari 2013

Tisdagen den 5 februari samlades vi, runt 46 personer (kommer inte ihåg exakt antal), i Rostahemmets lokal för att delta i Engelbrekts årsmöte med sedvanlig utdelning av ”Engelbrektspriset”. 2012 års pris gick till Carl Anders Lindstén för hans stora engagemang för hembygden och bevarande av natur- och kulturhistoria. Han har givit ut ett antal böcker inom ämnena och varit en stor förespråkare och drivande kraft inom upprättande av naturvårdsområden som har stor betydelse för bevarande av gamla tiders miljöer. Han är dessutom en stor debattör i tidningarna. Jag skulle nästan kunna säga att det är enklare att skriva om det han inte gjort. En fantastisk man med stora och genomförbara ambitioner. Han avslutade med att berätta sagan om hur Örebro räddades undan jättarna. Sagan om jätten Rise och skomakaren. En historia som varje sann närking bör känna till och även inflyttade sådana.

Efter prisutdelningen vidtogs årsmötesförhandlingarna. Inga större förändringar inom styrelsen beslutades. Två nya revisorer utsågs Göte Persson och Olle Larsson. Sven Olov Lindén som varit revisor i många år, avgick och fick en avskedspresent av Erik.

Därefter delades pris ut för flest deltagande på mötena. Första pris gick till Göte Persson som varit på 12 stycken möten, därefter kom Margareta Körberg, 11 möten och Birgitta Karlsson med lite mindre möten. Därefter serverades kaffe/te och en fantastiskt god smörgåstårta. Under kaffet var det dragning i möteslotteriet.
Vill avsluta med att påminna om Bussresan till antikmässan i Älvsjö, den 16 februari. Resan startar vid Svampen klockan 08.00.

Nästa månadsmöte är tisdagen den 5 mars på Rostahemmet. Då kommer det att handla om Närkes egen ”Döderhultare”. Det är vår egen Olle Larsson som berättar. Välkomna

Vid datorn Lena Barkman

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *