Månadsmöte 15 jan. 2013

Tisdagen den 15 januari hade Samlarföreningen Engelbrekt sitt månadsmöte.

Den här gången handlade det om leksaker. 32 tappra personer hade kommit för att lyssna. Det var ett förskräckligt busväder ute med snöyra och iskalla vindar, så man måste beundra de som trotsade detta väder för att komma till mötet.
Ordförande Erik Karlsson hade först information om de kommande programmen i vår. Därefter började han att berätta om de leksaker han hade haft med sig och vad de betytt för honom under hans uppväxt. Vad som framgick var att han hade varit mycket försiktig med sina saker, för de var i mycket gott skick.

 

Det var många som hade tagit med sig en del av sina leksaker och visade upp dem för oss. Alltifrån båtar, bilar, dockor, hästar etc. Ja det var många roliga minnen som vi fick ta del av och jag tror att de flesta som lyssnade fick många aha-upplevelser under kvällen. Tyvärr så hade undertecknad varit klantig och glömt sin kamera hemma, så några bilder kan jag inte visa er. Helt klart kan man i alla fall konstatera att när man berättar om sina käraste leksaker märks det att barnasinnet fortfarande finns med. Och det sägs ju att den som har barnasinnet kvar aldrig blir gammal.

Därefter serverades som vanligt kaffe/the med mackor och kakor. Det var ju Birgittas hembakta bröd som vi fick njuta av. Bara det gör det värt att gå på mötena. Dragning av kvällens lotteri gjordes och en lyckosam mötesdeltagare fick hela tre stycken av vinsterna.

Nästa möte är tisdagen den 5 februari och då är det Årsmöte, med utdelning av Engelbrektspriset. I år går priset till Carl Anders Lindstén. Det blir dragning i deltagarlotteriet. Kaffe och smörgåstårta serveras. Ett lotteri har vi också givetvis. Välkomna då!

Jag vill påminna om Samlardagen på Stadsbiblioteket den 26 januari kl 11.00 – 15.00. Några av våra medlemmar kommer att ställa ut en del av sina samlaralster. Det ska bli spännande att se!

Vid datorn: Lena Barkman

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *