Årsmöte 6 mars 2018

Årsmöte 6 mars 2018 

Tisdagen den 6 mars hölls föreningens årsmöte, och ordförande Erik Karlsson hälsade alla välkomna samt berättade om kommande aktiviteter. Kvällens första programpunkt var utdelandet av Engelbrektspriset för 2017, som tilldelades Jan Myrtorp – Leksaksmuseet i Fjugesta. Han  visade leksaker som har tillverkats i länet och berättade om dessa och olika tillverkare och leksaksfabriker i Västernärke. Bland annat nämndes jojofabriken i Ökna, Gropen och de fina träpusslen från Lekhyttans leksaksfabrik, som via kontakter såldes på NK i Stockholm. Allt detta var nog nytt för många av oss. Han uppvaktades sedan med diplom och blommor.

Jan Myrtorp har varit samlare hela livet men har sedan 1980-talet mer och mer ägnat sig åt leksaker. Han öppnade sitt museum – “Leksaksnostalgirum” år 2006 och för närvarande finns där ca 2500 leksaker, varav drygt 1000 plåtfordon, från olika länder. Vi kommer att förlägga kvällsutflykten i september till Fjugesta och Jan Myrtorps “Leksaksnostalgirum”. Se även hemsidan www.leksaksnostalgirum.se 

Vi hade därefter sedvanliga årsmötesförhandlingar med Staffan Andersson som ordförande. Birgitta Carlsson valdes in i styrelsen efter Marita Wallin. Efter att årsmötet var avslutat blev det avtackning av Marita Wallin. Erik Karlsson tackade för hennes många år som styrelseledamot och aktivt deltagande i samband med möten och mässor, samt överräckte en vacker tulpanbukett.  Årets vinnare i deltagarlotteriet var Birgitta Karlsson, Margareta Körberg och Birgit Ekblom. I år lottade man ut böcker bland dem som har deltagit flest gånger av årets tio aktiviteter. 

Vi avnjöt sedan en utsökt god smörgåstårta till kaffet, och vissa av kvällens deltagare kunde dessutom få med sig en lotterivinst hem.

Lena Cedermark

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *