Årsmöte 1 mars 2016

Årsmöte. Utdelning av Engelbrektspriset till Jan Johansson, Sveriges Fossilmuseum.

Tisdagen den 1 mars hade vi föreningens årsmöte, och ordförande Erik Karlsson hälsade alla välkomna. I samband med årsmötet delades 2015 års Engelbrektspris ut till Jan Johansson från Sköllersta för skapande av Sveriges Fossilmuseum – med Sveriges största samling av mineraler, fossiler och mycket annat från Sveriges urtid. Han berättade om sin verksamhet, men gick också mycket långt tillbaka och talade om jordens utveckling samt visade planscher om detta. Han talade också om olika slags fossiler, och hade med några som han visade. Otroligt så mycket han har hittat i Närke och övriga Sverige under sin forskning och sitt letande efter spår från forntiden! 

Efter årsmötesförhandlingar och Jan Johanssons föreläsning och utdelning av priset, serverades kaffe och smörgåstårta och detta smakade väldigt bra! Dragning på lotteriet hör till och även utdelning av böcker till de medlemmar som har deltagit flitigast på våra möten och aktiviteter – även i år var det Margareta Körberg, Göte och Ing-Marie Persson. Margareta Körberg var ej närvarande ikväll och får sin bok vid senare tillfälle.

Lena Cedermark

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *