Kvällsutflykt till Sveriges Fossilmuseum 8 sept. 2015

Kvällsutflykt till Sveriges största fossilmuseum i Sköllersta

Denna kvällsutflykt gick till Jan Johanssons Fossilmuseum ute på landet i Sköllersta, vi var 20 personer som åkte dit i privata bilar. Den stora omfattande samlingen är inhyst i en lada på gården som har anor från 1500-talet, samt även i en byggnad bredvid, där det främst finns en butik. Museet har funnits här i många år. Det är många små rum i ladan där samlingen finns, så det blev ingen regelrätt guidning denna gång – utan vi fick gå omkring själva och titta på allt som fanns samt läsa på skyltar, tidningsurklipp med mera. Detta är Jan Johanssons livsverk – och vi blev alla mycket imponerade. Det fanns också möjlighet att ställa frågor, och Jan har väldigt stor kunskap om geologi, fossiler, urtiden – med allt vad det innefattar! Mycket nöjda åkte vi därifrån och vidare till Nostalgifiket i Sköllersta, där de flesta av oss avnjöt goda räkmackor. Vi fick då veta att detta fina ställe snart skulle säljas, så det var tur att vi kunde få komma dit medan det fanns kvar.

Lena Cedermark

Länk:  www.fossilmuseum.se

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *