Försommarresa till Ludvika 16 maj 2015

Försommarresa till Ludvika Hembygdsgård och Gammelgårdens loppis.

Vi var 39 glada resenärer som träffades vid Svampen på lördagsmorgonen inför avresan till Dalarna, en resa på 11-12 mil. Vi hade medhavd fika med oss och började vid framkomsten med rundvandring, där vi nog gjorde ett och annat fyndköp på den stora stora loppisen som tydligen anordnas varje lördag under sommaren. Det var allt en hel del grejer som lastades in i bussens bagageutrymme!  

På eftermiddagen fick vi en mycket intressant guidad tur i Gammelgården. Vi delades upp i två grupper, för att kunna rymmas i rummen. Det finns här flera äldre byggnader i denna fina hembygdsgård och detta friluftsmuseum. Gammelgården visar ett bergsmanshemman, som var bebott av samma släkt och deras tjänstefolk under flera hundra år. På 20-talet förvärvade Ludvika hembygdsförening gården av dödsboet efter den siste brukaren.

Innan vi anträdde färden åter mot Örebro, intog vi en god måltid – buffé – på restaurang Piren nere vid vattnet. Och i bussen hem var vi både mätta och trötta – och vi var nog flera som slumrade till en smula, nöjda efter en härlig dag!

Lena Cedermark

[nggallery id=53]

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *