Årsmöte 3 febr. 2015

Årsmöte samt utdelning av Engelbrektspriset till Nostalgibyn i Hosta.  

Tisdagen den 3 februari var det dags för föreningens årsmöte. Ordförande Erik Karlsson hälsade först alla välkomna och sedan vidtog sedvanliga årsmötesförhandlingar. Det var sedan dags för Bo Norman, Nostalgibyn i Hosta, att ta till orda. Han och hans hustru Barbro är årets vinnare av Engelbrektspriset, hela familjen är nämligen intresserade av framför allt 50-talet, och engagerade i detta stora projekt. Det hela startade 2002, då familjen fann sin drömbil, en Opel Olympia Record Caravan från 1958. Efter det började jakten på prylar från 50-talet. Det blev fler och fler prylar, verksamheten växte och snart fanns “Nostalgibyn i Hosta” – som numera är ett omtyckt utflyktsmål. På sommaren har man ca 400 kaffegäster per dag, och under 2014 sålde man 14 000 räkmackor! Familjen bygger ut och utvecklar verksamheten fortlöpande, nu finns där många olika miljöer.

Innan kvällen var till ända, serverades kaffe och smörgåstårta och alla lät sig väl smaka! Dragning på lotteriet hör till och även utdelning av böcker till de medlemmar som har deltagit flitigast på våra möten och aktiviteter – i år var det Margareta Körberg, Göte och Ing-Marie Persson.

Se även hemsidan: www.nostalgibyn.se   Bilderna från Nostagibyn togs vid mitt besök där i juli 2014.

Lena Cedermark

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *