Månadsmöte 2 okt. 2012

På månadsmötet den 2 oktober samlades 36 medlemmar för att lyssna på en teaterhistoria om Kajsa Warg. Men först inledde Erik med att berätta om kommande mässor och möten. Sen ”överfölls” vi alla av en stormvind rent ut sagt. In kommer Kajsa Warg, skickligt framställd av Anita König och frågar oss alla om vi var hungriga.. Hon var ett riktigt yrväder iklädd, vad jag tror att på den tiden var, en högtidsdräkt. Vit och blå blus/jacka med mycket volanger, en vackert grön kjol med spets och en fin hätta därtill. Hon beskrev hur hon kommit upp ur sin grav för att förmedla till oss hur hennes situation var på första delen av 1700 talet. Många var turerna i hennes liv. Det kan inte ha varit så lätt att vara kvinna på den tiden, men hon lyckades ju över förväntan. Hon blev ju en för den tiden uppskattad kokboksförfattare. Hennes böcker kryddades inte bara med matrecept utan även med vett och etikett i hemmet. Anita spelade ut hela sitt skådespelarregister med sin röst, sina gester och sitt agerande. En alltigenom underhållande och rolig föreställning.

Därefter serverades kaffe och te med smörgås och kaka. Det var Birgitta som bakat sitt fantastiskt goda bröd och toscakakorna var som en gåva från ovan.
Nästa månadsmöte är den 6 november. Då är temat ”Under snörliv och aurorafärgade pantalonger”. Det är Maria Uddén från länsmuseet som föreläser om kvinnomode och förändringar under 1800-talet. Det ska bli riktigt spännande tycker jag. Varmt välkomna då!
Vid datorn: Lena Barkman

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *