Årsmöte 7 februari 2012

Tisdagen den 7 februari hade Samlarföreningen Engelbrekt årsmöte. 41 stycken medlemmar hade bänkat sig runt borden.

Ordförande Erik Karlsson hälsade alla välkomna. Därefter presenterade han 2011 års Engelbrektpristagare Ronnie Gustafsson. Han tilldelades priset för sin idoga forskning kring Örebros lerindustri och lergodstillverkning. I omkring 3 års tid har han genom att studera ett mycket stort antal gamla årgångar av Nerikes Allehanda lyckats att kartlägga Örebro Lerindustris utveckling och fall. 1919 blev det uppköpt av Uppsala Ekeby och lades ner ett halvår senare, Tydligen var Örebro Lerindustri ett hot mot Uppsala Ekebys egen produktion. På scenen fanns också ett bord uppdukat med föremål från Örebro Fajans som vi kunde beskåda. Många vackra saker tillhörande Margret Andersson, en hängiven samlare av Örebros vackra lergods.

Därefter vidtog sedvanliga årsmötesförhandlingar med Staffan Andersson som ordförande. Styrelsen fick ansvarsfrihet av revisorer och medlemmarna på årsmötet. Verksamhetsberättelsen för 2011 godkändes.

Efter årsmötets slut avtackades Staffan Andersson med blommor då han nu avslutar sin tid som kassör och vice ordförande i styrelsen. Därefter serverades te/kaffe med smörgåstårta. Ett mycket populärt inslag i kvällens program.

Vill påminna om att lördagen den 18 februari har vi en bussresa till Antikmässan i Älvsjö. Den startar klockan 8.00 från Svampen. Nästa månadsmöte på Rostahemmet är den 6 mars klockan 19.00. Då är det Ingegerd Cederlind som berättar om bokmärken under rubriken “Mina älskade stycken”. Varmt välkomna!!

Vid datorn: Lena Barkman

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *