Årsmöte 1 februari 2011

Årsmötet började denna gång med utdelandet av ”Engelbrektspriset”, som ju i år gick till gästgivaren mm Carl Jan Granqvist. Det var hans tågtider som var orsak till detta. Han kom med tåg från Stockholm 18.35 och skulle resa tillbaka vid omkring 20.50. Vi får verkligen tacka SJ för att detta var en dag då i alla fall dessa två tåg fungerade.

Carl Jan berättade om hur han ”halkat” in på samlandets bana. Redan som 8-åring inhandlade han en mässingsmortel för inarbetade pengar. Så hans väg verkade vara utstakad redan då. Sedan berättade han för oss om auktioner, inköp och kontakter som han har skapat genom åren. Fascinerande! Det är inte många som är ägare till tre herrgårdar, inköpta i syfte att göra dem användbara för alla människor och bevara dem till eftervärlden. Senaste inköpet, Villa Edros i Filipstad, innehöll en konstsamling, som Carl Jan ville behålla i befintligt skick. Där har han faktiskt tänkt att inrätta en skola i entrepenörskap för kvinnor. Efter detta underhållande tal var det dags för utdelning av själva priset, diplom och 3 000:- och i stället för blommor (svårt att frakta på tåg) fick han en röd ros och en liten bok om kärlek och vänskap. Därefter inmundigade vi alla gott kaffe (eller te) och en mycket god smörgåstårta. Efter detta hade vi sedvanliga årsmötesförhandlingar.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *