18 januari 2011 – månadsmöte

Månadsmötet hölls tisdagen den 18 januari i Rostahemmets lokal. Vi var ca 45 personer.

Erik Karlsson berättade om kaffets historia. En otrolig, vandrande (med människans hand) buske, som smugglats, fraktats, planterats och skördats på ett otal platser på jorden. Efter att kaffets uppiggande effekt upptäcktes i Etiopien för mycket länge sedan, har denna planta slutligen fått sitt huvudodlingsområde i Sydamerika. Erik berättade också om olika sätt att mala sönder bönorna och hur kaffet har serverats i olika kulturer.

Efter denna uppiggande föreläsning var vi inte sena att inmundiga denna dryck med förtjusning tillsammans med gott kaffebröd.

Nästa möte blir årsmötet den 1 februari, då Engelbrektspriset utdelas till Carl Jan Granqvist.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *