Månadsmöte 6 okt. 2015

Arne Petterson berättar om kläder, skor, väskor m.m. från 30-talet och framåt

Denna höstkväll fick vi frossa i gamla kläder, väskor, skor, olika tillbehör – och ordet som används nuförtiden är ju “Vintage”. Våra gäster i afton, Arne Pettersson och hans medhjälpare och sömmerska iordningställde den mest fantastiska utställning! Arne berättade sedan att han varit intresserad av äldre kläder av god kvalitet i många år, och att samlandet även har omfattat olika tillbehör. Vi fick också veta en del om hur modet har ändrat sig genom åren. Han köper och säljer, förutom att han ibland åker ut och visar upp delar av sin samling, som nu för oss ikväll. Intresset var stort hos oss som fick ta del av detta fina – kanske var damerna mest intresserade? Det mesta som fanns att beskåda handlade nämligen om damkonfektion.

Lena Cedermark 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *