Försommarresa till Cesarstugan – 18 maj 2014

Försommarresa till Cesarstugan i Östra Tunhem

 

Majresa till Tidans loppis och Cesarstugan och bondens år 18 maj 2014

Söndagen den 18 maj startade vi vår resa mot Västergötland i strålande sol. Vårt första stopp var på Tidans loppis, som är Västsveriges  största loppmarknad inrymd i den gamla yllefabriken i flera våningar. De flesta hade bråttom in för att fynda, andra mer kaffesugna. Resan gick vidare mot Cesarstugan och ”Bondens år” utanför Falköping. Där väntade oss en god lunch i trivsam miljö. Efter maten gick vi upp till ladan och utställningen. Först fick vi information om hur allt startade. Sedan blev vi guidade runt bland de olika uppbyggda miljöerna i en bondes liv. Vaxdockorna var i naturlig storlek och de olika miljöerna var från 30 – 40 talet. I byggnaden fanns också ett gårdsbageri med nybakat bröd och kakor, som många köpte av. Efter en trevlig dag styrde vi kosan hemåt.

Birgitta Karlsson

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *