Antik- och samlarmässa 6 oktober 2013

Antik- och samlarmässa i Brunnsparken 2013

Söndagen den 6 oktober var det dags igen för Samlarföreningen Engelbrekts återkommande ”Antik- och samlarmässa” på Globen i Brunnsparken. Det var andra året i rad som vi hade mässan på Globen och lokalen verkar ha fallit i god jord hos utställarna. I år var det fullt hus med uppställda bord. Ja till och med så fanns det några utställare på väntelista ifall någon skulle komma med återbud. Det känns betryggande för kommande års mässor. Bättre en mindre lokal där det är utsålt, än en stor, dyr lokal där det ekar mellan borden. Vädret var strålande, men det hindrade inte att det var lång kö av besökare utanför lokalen när vi öppnade. Så det var med fröjd i hjärtat vi slog upp dörrarna klockan 10. Totalt så kunde vi under dagens lopp räkna in 439 besökande. Ett glädjande besked som visar att mässan bör fortsätta. Om man vid dagens slut gjorde en liten förfrågan bland utställarna om hur dom tyckte att försäljningen hade gått så fick vi både sol och lite regn. Mycket av deras försäljning är ju avhängigt av vad köparna letar efter. Men överlag var de flesta rätt nöjda med sin dag.
Gunilla och jag hade även denna gång en liten caféverksamhet. Så otroligt roligt! Vi gjorde smörgåsar, bredda på Birgittas goda, hembakta bröd. Vi kunde också ståta med supergoda kanelbullar och morotskakor, bakade av Marita. Birgitta hade också gjort sina välsmakande cafékakor. Allt hade en strykande åtgång kan jag lova! Förutom kaffe, the och dryck hade vi dessutom varm korv, vilket var mycket populärt. Ja på slutet av försäljningen var vi nästan oroliga för om allt skulle räcka till. Men med så erfaret folk, som Gunilla och undertecknad, som båda har fötterna förankrade i förra årets försäljning, så måste jag säga att vi klarade allt galant. Inte mycket blev över och ingen blev utan. Och dessutom kan jag lova er alla att vi var mycket populära!

Med förhoppning om att nästa års mässa också kommer att bli lika populär och uppskattad så. säger jag ”Hej då!” för denna gång.
Vid datorn: Lena Barkman

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *