Ransätersresan 13/8 2011

Ett drygt 40-tal resenärer startade resan från Svampen, klockan 8. Vädret var strålande fast kallt, endast runt 6-7 grader. Fast förhoppning fanns om att det skulle bli varmare under dagen. Under resan hade Gunilla som vanligt fixat ett lotteri och lotterna gick åt som smör i solsken. Därefter bjöd Staffan oss på en mycket rolig och klurig nötknäckare. Vi skulle komma på namn på verktyg eller redskap utifrån kryptiska, rebusartade meningar. Alla i bussen betedde sig som om vi satt framför ”Högskoleprovet”. Det var länge sedan man såg så
många veckade pannor. Tack vara detta, verkade det som om resan hade förkortats med en timme, för i ett huj var vi framme.
Alla i bussen försvann sedan förväntansfulla över att kanske att hitta just den prylen de sökte, eller nåt annat som föll dem i smaken. Marknadsvädret var understundom rentav hett i solen och många fick söka skugga. Vid matdags var det långa köer, framför allt vid nävgröten och rårakorna. Trängseln framför stånden blev större ju längre dagen framskred och kommersen livligare. Vid 4-tiden återvände våra resenärer till bussen, bärandes på inhandlade prylar. Det var dockskåp, dockor, mynt, vykort, vällingklocka, kaffekannor, knappar (flera kilo!), och mycket, mycket mera. Det verkade som om alla var trötta, men mycket nöjda med sina fynd. En helt igenom lyckad dag!
Nästa resa blir till antik och kuriosamässan i Kista den 1 oktober. Men innan dess så väntar en utflykt till Nobelmuseet i Karlskoga den 6 september.

Vid datorn: Lena Barkman

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *